di t/m vr 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 17.00 uur | Bel ons : 06-54792275

Floyd Douglas

Details

Gegevens van "Exploration"

 


Techniek Mixed Media
Jaar 2010
Afmeting 95 x 200 cm
Prijs € 2500,00
Kunstuitleen  Huur  : € 25,00 p/mnd
   Spaar : € 50,00 p/mnd
 

 

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van Floyd Douglas

De jonge Nederlandse kunstenaar Floyd Douglas (1982), afkomstig uit een artistiek milieu, spreekt met zijn grote dynamische kleurrijke mixed media werken vooral een “jong” publiek aan. Opgevoed in het digitale tijdperk, met de daarbij behorende vrijheid, zijn de werken hier vooral een uiting van. Floyd Douglas haalt zijn inspiratie uit alles wat hem bezig houdt, dit is duidelijk zichtbaar in zijn werk waar mode. kunst, design, films, muziek, architectuur en reizen aan de orde komen. Door de gelaagdheid van het werk kan een beschouwer, met zijn eigen levensverhaal en waarheid, zich het werk toe eigenen. 

Floyd Douglas:

"Voor mij zijn de werken die ik maak momentopnamen uit een film soms een scene. Een niet bestaande film die zich in mijn hoofd afspeelt en de weg naar het doek vindt."

"Het is een tijdrovend proces maar geeft mij erg veel voldoening, vooral de totale vrijheid om mijn fantasie een vorm te geven is voor mij, zo u wil, een levens elixer."

De technieken die Floyd Douglas gebruikt zijn compilaties en composities van foto's die digitaal gemanipuleerd worden tot een surrealistische setting. Nadat het werk op traditioneel schilders-canvas wordt gedrukt, verrijkt de kunstenaar het werk met mixed media zoals de handgeschilderde kenmerkende zijkanten, paintbrush sjablonen, kunsthars, tot zelfs bladgoud. Vaak geeft hij z'n werk nog een tekstuele herinnering of boodschap mee, flarden en woorden die in het totaalbeeld hun rol opeisen, om zo tot de meest innovatieve creaties te komen.

Het werk van Floyd laat een hedendaagse beeldtaal zien, met vele onderliggende lagen. De werken van Floyd Douglas zijn dan ook kleurrijk en expressief te noemen.

Bel ons direct!