di t/m vr 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 17.00 uur | Bel ons : 06-54792275

Theo Koster

Details

Gegevens van "Expansion"

 

Techniek
Zeefdruk / Collage

Jaar
2009

Afmeting
95x210

Prijs
€ 2595,00 (Incl. lijst)

Kunstuitleen
€ 57,85

Huurprijs
€ 25,95 p/mnd

Spaarprijs
€ 31,90 p/mnd
 

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van Theo Koster

Theo KosterTheo Koster werd in 1952 geboren in Emmeloord. Hij studeerde zowel aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam als aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem.

Kenmerkend voor het werk van Theo Koster zijn zijn landschappen. Om die kracht bij te zetten maakt hij vaak gebruik van grote doeken in panoramisch formaat. Met veelal contrasterende kleurstellingen en een opvallende vlakverdeling zet hij zijn landschappen, zeezichten en fantasielandschappen groots neer.
 
Theo Koster werkt met olieverf, maar ook met specialistische grafische technieken en collagetechnieken. Zijn gevoel voor kleur en compositie geven zijn doeken een innerlijke rust. Tegelijkertijd maakt hij gebruik van verhalende elementen waarmee hij elk werk een dynamische draai geeft. Hoewel zijn werken niet direct leesbaar zijn, probeert hij toch het ‘belangrijkste thema van de mens: de zin van het bestaan’ in zijn doeken te verwerken.
 
Theo Koster is een bijzonder productieve kunstenaar, die behalve schilderijen ook bijzondere objecten beschildert, zoals glazen objecten, auto’s en gitaren. Van zijn hand zijn ook enkele abstracte bronzen sculpturen gekomen.
 
Nederlandse kunst
De Nederlandse kunst staat hoog aangeschreven in de wereld. En dat komt niet alleen door de oude meesters, Piet Mondriaan en Karel Appel. Hedendaagse Nederlandse kunst, van kunstenaars zoals Theo Koster, wordt internationaal gewaardeerd en verzameld. 
Bel ons direct!