Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 geopend! Buiten deze tijden óp afspraak ook welkom! 06-54792275 

Ingeborg Herckenrath

Details

Gegevens van "Unique"
Techniek Acryl op Linnen
Jaar 2019
Afmeting 200 x 200 cm
Prijs € 4950.00 VERHUURD
Kunstuitleen Huur  : € 49.50
  Spaar : € 99.00

Vraag direct een proefplaatsing aan

Biografie van Ingeborg Herckenrath

INGEBORG HERCKENRATH (1970)

 

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Zeeland, een dorpje in Noord-Brabant. De mooie natuur in een bosrijke omgeving vormt voor mij een grote inspiratiebron. De verschillende kleuren en luchten van de jaargetijden en de uitgebreide landschappen zijn daarin belangrijk.  In deze omgeving heb ik al vroeg leren kijken naar licht en verhouding. Verder haal ik veel inspiratie uit reizen. Het ervaren van andere culturen en bestuderen van de nieuwe, natuurlijke omgevingen geeft veel energie voor mijn werk. Als voormalig grafisch vormgeefster volg ik de wereldwijde design ontwikkelingen nauwlettend. Ook hieruit haal ik inspiratie voor mijn werk. Dit alles vormt de basis voor mijn creatieve ontwikkeling.

 

De liefde voor kleur en compositie zie je duidelijk terug in mijn abstracte werk. Ik werk in gestructureerde lagen en combineer dit met krachtig en expressief gebruik van kleuren. De compositie ontstaat door een vrije loop van verbeelding en fantasie. Hiervoor gebruik ik ook aanvullende materialen zoals zand en pasta.

     

Bij mijn portretten streef ik ernaar om de schoonheid van het moment te vangen. De mens kent vele emoties, vaak te herkennen aan subtiele nuances in een gezichtsuitdrukking. Om dit goed weer te geven schilder ik graag grote portretten tot zelfs 2 bij 2 meter. Hierbij maak ik vaak gebruik van de warmte van een kleur of tint die ik soms in elkaar laat overlopen.

 

Mijn schilderijen bestaan uit verschillende lagen verf. Regelmatig schilder ik zelfs over bestaande schilderijen heen. Dan geef ik mijn fantasie de vrije loop en laat de verf zijn eigen weg vinden. Ook stap ik regelmatig uit mijn comfort zone om te experimenteren met onderwerpen, kleuren en composities zoals bij de groepsdynamiek van party people, wielrenners of marathon lopers. 

 

Mijn werk is een combinatie van controle en vrij creatief proces.  Zo ontstaan er schilderijen waarin vooral veel gevoel zit. 

 

"Art is about feelings, if a painting touches you, it's my pleasure".

 

 
 
 

Member of the NABK -My works are now in private collections in Europe and US

 
 

 

Bel ons direct!